Prema novom čitanju kalendara Maja, kraj svijeta doći će ovog vikenda!

726

Sjećate se 2012. godine? Neki od vas će se sjetiti, a neki neće. Ali prije 8 godina mediji su bili ispunjeni pričama koje su tvrdile da bi svijetu mogao biti kraj. Razlog je taj što je majanski kalendar predvidio kraj vremena u 2012. godini, 21. prosinca 2012. godine. Čak je postojao holivudski film temeljen na predviđanju. Srećom, kao što ste možda shvatili, svijet se nije zaustavio i stvari su se nastavile kao i uvijek.

Neki znanstvenici / teoretičari zavjere sada sugeriraju da je kalendar pogrešno protumačen i da su znanstvenici 2012. godinu pogrešno tumačili. Umjesto toga, pravi kraj svijeta kakav predviđa majanski kalendar trebao bi se dogoditi 2020. godine, odnosno preciznije, ovog vikenda! Znanstvenik Paolo Tagaloguin napisao je na Twitteru razlog zašto je datum 2012. godine bio pogrešan i zašto je datum 2020. točan: “Nakon Julijanskog kalendara, tehnički smo u 2012. Broj dana izgubljenih u godini zbog prelaska na Gregorijanski kalendar je 11 dana. Za 268 godina korištenja Gregorijanskog kalendara (1752.-2020.) puta 11 dana = 2.948 dana. 2.948 dana / 365 dana (godišnje) = 8 godina.”

Po bizarnoj slučajnosti ovaj je vikend, 21. lipnja, također vrijeme u kojem će velik dio svijeta doživjeti pomračenje. Dok je 2020. godina zasigurno jedna od najluđih godina koje smo ikada doživjeli, mnogi od nas su bili u karanteni zbog globalne pandemije, požara širom Australije, socijalnih nemira i sve većeg pada klimatskih promjena, znanstvenici su iznijeli svoj zaključak. NASA je prethodno razotkrila teorije zavjere Maja smirujući puno živaca. Čak su objavili i službenu izjavu u kojoj stoji: “Priča je započela tvrdnjama da je Nibiru, navodni planet koji su Sumerani otkrili, usmjeren prema Zemlji… Ova je katastrofa prvobitno bila predviđena za svibanj 2003., ali kad se ništa nije dogodilo, datum sudbinskog dana pomaknut je naprijed u prosinac 2012. i povezan s krajem jednog od ciklusa u drevnom kalendaru Maja na zimskom solsticiju u 2012. – otuda i predviđeni datum sudbinske posljedice 21. prosinca 2012.” NASA je nastavila s tvrdnjom da su sve takve teorije potpuno neutemeljene na znanstvenim osnovama: “Za bilo kakve tvrdnje o katastrofi ili dramatičnim promjenama u 2012., gdje je znanost? Gdje postoje dokazi, a sve izmišljene tvrdnje, bilo da su objavljene u knjigama, filmovima, dokumentarcima ili preko Interneta, ne možemo promijeniti tu jednostavnu činjenicu. Ne postoje vjerodostojni dokazi za nijednu tvrdnju u prilog neobičnim događajima koji su se dogodili u prosincu 2012.”

Sa svim svjetskim, državnim i osobnim problemima koji su nas trenutno okupirali, možda je vrijeme da se počnemo više fokusirati na ono što možemo popraviti ovdje i sada, umjesto da gubimo vrijeme brinući se o nadnaravnim predviđanjima.

Izvor: The Thinking Humanity

Komentari