Pregledi sportaša od sada i u ambulanti trsatskog Kampusa

12

Riječki i županijski sportaši od danas mogu specijalizirane preglede obavljati i u medicinskoj ambulanti na trsatskom Kampusu.

Ambulanta se nalazi u prizemlju Paviljona 1 Sveučilišnog kampusa, na adresi Ulica Radmile Matejčić 5, a u njoj će se jednom mjesečno, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, za članove riječkih i županijskih sportskih saveza u poslijepodnevnim satima održavati preventivni pregledi opće zdravstvene sposobnosti.

Nakon dvije godine uspješnog rada Sportske ambulante u sklopu Dvorane mladosti pod doktoricom Ester Samaržija Ivanovski, dr. med., spec. medicine rada i sporta i medicinskom sestrom Nives Beljan, bacc. Med. techn., nastala je inicijativa Saveza sportova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije da se specijalizirani pregledi sportaša omoguće i osobama kojima spomenuti prostor nije pristupačan.

Nedavno otvorena ambulanta na trsatskom Kampusu, koja je s radom u obiteljskoj medicini započela u srpnju 2019. godine, da bi u prosincu iste godine proširila svoj rad na studente koji nisu iz Rijeke, prilagođena je pristupu sportaša s invaliditetom koji će moći svoje termine za pregled rezervirati preko gradskog i županijskog saveza sportaša s invaliditetom.

Sportska-ambulanta-na-trsatskom-Kampusu-1

Predstavljanje novog zdravstvenog programa u Ambulanti Doma zdravlja PGŽ na Kampusu prisustvovali su prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci Alen Ružić, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, uz predstavnike riječkih sportaša s invaliditetom.

Prema riječima prorektora Ružića, Sveučilištu je kao vlasniku prostora ambulante cilj preobraziti Kampus u ravnopravan gradski kvart koji neće biti rezerviran samo za studente i profesore, već će svojim sadržajima postajati mjesto na koje će dolaziti svi građani, čemu je dokaz i uključenost Kampusa kao jednog od 27 susjedstava u programu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Komentari