Opatijska tvrtka „Vocalis“ donirala KBC-u Rijeka medicinsku opremu vrijednu 780 tisuća kuna

46

Na Klinici za infektologiju danas imamo 12 bolesnika, tijekom noći iz Opće bolnice Gospić dovedena je pacijentica, prva iz Ličko-senjske županije i stavljena je na respirator. Ona je u ozbiljnom stanju, ali je stabilno“, izvijestio je o današnjem stanju u KBC-u Rijeka ravnatelj Davor Štimac.

U ovim izazovnim vremenima donacije svakodnevno pristižu u riječki KBC kako bi se nabavom opreme i materijala unaprijedili uvjeti liječenja i ublažile posljedice koje sa sobom donosi pandemija koronavirusa.

Nabavci neophodne opreme namijenjene Respiracijskom centru Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje, solidarno je pomogla i tvrtka VOCALIS d. o. o. iz Opatije na čelu s direktorom Žarkom Mrkušićem.

Kako bi se poboljšala kvaliteta liječenja pacijenata oboljelih od COVID-a 19, osigurani su visokosofisticirani uređaji – respirator, monitor vitalnih funkcija i infuzijske pumpe (40 komada) u vrijednosti od preko 780 tisuća kuna.

Model Mindray-A7

 

Okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo, znače jasnu činjenicu da je zdravlje najvrjedniji resurs koji posjedujemo i kojem svi težimo, a ovo je jedna situacija koja povezuje i pokazuje želju mnogih ljudi da pomognu bolničkom sustavu. Mi smo uistinu zahvalni svim donatorima, kako velikim korporacijama tako i onima koji organiziraju male akcije, ali s velikim srcem“, istaknuo je ravnatelj Davor Štimac.

Solidarnost i proaktivno djelovanje ovih dana pokazuju brojne tvrtke iz naše regije i cijele Hrvatske, a posebno pojedinci i grupe građana. Vrijednosti donacija kreću se od onih najmanjih do milijunskih iznosa pokazujući kako su zajedništvo i humanost jedne od najvažnijih odlika našega društva.

Ravnatelj Štimac kazao je kako u KBC Rijeka stalno pristižu donacije pojedinaca, malih tvrtki. Zahvalio je svima, posebno radnicima 3. maja koji su prikupili novčanu donaciju izdvajanjem iz svojih plaća.

Komentari