IKEA otvara second hand trgovinu u Švedskoj

38

Ikea će otvoriti svoju prvu second hand trgovinu u Švedskoj nešto kasnije ove godine kao dio napora da do 2030. pokrene kružno poslovanje, priopćila je jučer tvrtka. Trgovina će se otvoriti u gradu Eskilstuna, zvanom ReTuna.

Švedska tvrtka ranije je najavila da će početi iznajmljivati i reciklirati namještaj širom svijeta kao dio ekološkog nastojanja da se riješi zabrinutost da njezin pristupačni poslovni model vodi do pretjerane potrošnje i rasipanja. “Ako ćemo postići ciljeve održivosti, moramo se suprotstaviti i testirati svoje ideje u praksi”, rekao je u izjavi direktor održivosti IKEA-e Švedska Jonas Carlehed.

Tvrtka želi smanjiti svoj ukupni utjecaj na klimu za 70 posto u prosjeku po proizvodu do 2030. godine. Second hand je testni projekt koji će se redovito ponovno ocjenjivati, IKEA će biti opskrbljena namještajem i kućnim namještajem iz obližnje trgovine IKEA koji su oštećeni i popravljeni. Tvrtka je već započela popravak i ponovno pakiranje proizvoda u svakoj trgovini koji su oštećeni u tranzitu, kao i omogućavanje kupcima da proizvode – uključujući namještaj – vrate u daljnju prodaju ili doniraju u dobrotvorne svrhe. Ikea je 2019. godine na nekim tržištima pokrenula pilot projekt zakupa namještaja.

Izvor: Malay Mail

Komentari