Bivša predsjednica nakon operacije: “Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima…”

47

Bivša predsjednica Hrvatske i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se na društvenim mrežama nakon operacije u zagrebačkom KBC-u. U svojoj objavi, pratitelje je izvijestila o kakvoj se operaciji radilo te se zahvalila medicinskim djelatnicima i obitelji te prijateljima. Njezinu objavu prenosimo vam u nastavku:

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s mijelopatijom i radikulopatijom. Riječ je o cervikalnoj diskektomiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju.

Ponajprije hvala cijelom medicinskom timu na čelu s prof. dr. sc. Miroslavom Vukićem i osoblju NeourokirurgIje KBC Rebro na njihovoj skrbi. Hvala i Specijalna Bolnica Sv. Katarina i Radiochirurgia Zagreb, svim drugim medicinskim ustanovama i pojedincima koji već godinama brinu o stanju moje kralježnice i ozljedama ruke i ramena.

Hvala obitelji, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće.
Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve.
Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima…
Sad slijedi duži oporavak u kojem se oslanjam na potporu obitelji, prijatelja i svih dobrih ljudi.
Svima želim svako dobro, zdravlja i snage, posebno svim djelatnicima u hrvatskom zdravstvu koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i liječili, napose u ova neobična vremena.”

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s…

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićSubota, 12. rujna 2020.

Komentari