I mi borbu protiv pandemije imamo. Vlada dodijelila 43 milijuna kuna za suzbijanje epidemije COVID-19 u BiH

57
Foto/Facebook Zagreb facts

Vlada je u četvrtak na sjednici dodijelila 43 milijuna kuna iz državnog proračuna za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Ministar Beroš kazao je da se sredstva dodjeljuju za suzbijanje bolesti  COVID-19 te podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Sredstva su osigurana u državnom proračunu, na pozicijama Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ministarstvo zdravstva navedena sredstva doznačit će sukcesivno dok će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske navedena sredstva doznačiti jednokratno tijekom 2020. godine zdravstvenim ustanovama, rečeno je na sjednici Vlade.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas kazao je da se ova odluka donijela u razgovoru i dogovoru s ravnateljima bolnica u BiH, a premijer Plenković naglasio je da na ovaj način Hrvatska pokazuje solidarnost i podršku.

Sveučilišna bolnica u Mostaru
Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru – Bolnica za budućnost

Solidarnost i podršku?

Je li izlišno podsjećati da Hrvatska prolazi dvostruku krizu izazvanu pandemijom koronavirusa i nedavnim potresom u Zagrebu, a gospodarske posljedice nemoguće je sagledati.

U potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb stradali su brojni bolnički objekti, teško su oštećene Klinika za plućne bolesti na lokaciji Jordanovac, stara zgrada Petrove, glavna zgrada ortopedije, zgrada dermatologije na Šalati, srednje je oštećena Stomatologija u Gundulićevoj, nešto lakše zgrade na lokaciji Rebro.

Objavljuje Leona ŠiljegUtorak, 31. ožujka 2020.

Objavljuje Leona ŠiljegUtorak, 31. ožujka 2020.

Vlada je tada žurno otvorila račune za pomoć potresom pogođenom Zagrebu i borbi protiv kononavirusa?!

Komentari