Čovjek koji je ubio više od 500 slonova dobio kaznu zatvora u trajanju od 30 godina

113

Kriminalci ovoga tipa organiziraju izlete zbog ubijanja divljih životinja radi zabave i profita, a jedan krivolovac odslužit će zatvor zbog ubijanja stotina slonova. Mobanza Mobembo Gerard, poznat i kao Guyvanho, vodi krivolovske ekspedicije od 2008. godine. Stotine životinja uginule su kao rezultat njegovih užasnih radnji što je potvrdilo Društvo za zaštitu divljih životinja. To nije sve. Pokušao je čak i ubiti čuvare parkova.

Lovokradica slonova Mobanza ubio je više od 500 slonova i shodno tome dobio je 30-godišnju zatvorsku kaznu. Prema WCS-u, ovo je prekretnica u naporima da se kazne počinitelji zločina protiv divljih životinja zbog njihovih postupaka. Ovo je prva kaznena osuda za trgovca i kriminalca povezanog s divljim životinjama u Republici Kongo. WCS izvještava da su prije kriminalci poput lovokradice slonova Mobanza Mobembo Gerard dobili maksimalnu zatvorsku kaznu od pet godina.

Regionalna direktorica društva Emma Stokes rekla je da ovaj postupak “šalje izuzetno snažnu poruku da se zločini protiv divljih životinja neće tolerirati i da će se procesuirati na najvišim razinama”. Mobanza se suočio s optužbama za pokušaj ubojstva kao rezultat incidenta 2019. godine kada su njegovi krivolovci pucali i ranili članove patrole rendžera u nacionalnom parku Nouabale-Ndoki. Park leži na sjeveru zemlje i prostire se na 4.000 četvornih kilometara. Na tom području nalaze se i rijetki šumski slonovi. 2010. stručnjaci su rekli da su ti slonovi odvojena vrsta od većeg afričkog slona u savani.

Izvor: Healthy Food House

Komentari