Britanski ronilac tužio Muska zbog klevete o pedofiliji

28

Prošlo ljeto britanski ronilac Vernon Unsworth sudjelovao je u spašavanju djece i njihovog trenera zarobljenih u špilji na Tajlandu. U akciju spašavanja htio se uključiti i direktor tvrtke Tesla Elon Musk nudeći podmornicu koja bi dječake i trenera izvukla iz špilje.

Unsworth je odbio Muskovu ideju jer ta mini podmornica, kako ju je nazvao, ne bi bila od pomoći, ne bi prošla kroz zavoje. Na to se očito Musk uvrijedio jer je britanskog ronioca na Twitteru nazvao pedofilom.

Musk nije stao na jednoj optužbi, već je nakon prve objavio i da se kladi da je to istina te da je Unsworth otišao u Tajland zbog djevojčice od 12 godina. Takve tvrdnje Musk je slao njujorškom portalu BuzzFeed te je čak tražio da novinari potvrde tu priču tako da kontaktiraju ljude na Tajlandu.

To ga je stajalo suda s Vernonom Unsworthom, koji je dva mjeseca kasnije podnio tužbu na sudu u Los Angelesu. Tužio je Muska za objavljivanje lažnih i klevetničkih optužbi, kao na primjer onu o pedofiliji.

Musk i Unsworth na sudu će se vidjeti najesen. Musk se žalio sudu da nije dao stvarne optužbe, no zbog događaja s BuzzFeedom žalba mu je odbijena.

Komentari