Brač ipak neće u karantenu, od ponoći na snazi postrožene mjere kretanja

209
Foto/Facebook

Epidemiološka situacija na Braču nije dobra. Jučer je bilo 22 pozitivnih na koronavirus od 37 kontakata kojima su uzeti uzorci.

U Supetru je jučer održan sastanak predstavnika svih bračkih stožera CZ i svih predstavnika otočnih žurnih i stručnih službi uključenih u prevenciju i borbu protiv epidemije uzrokovanih koronavirusom sa predstavnicima županijskog stožera Civilne zaštite i epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo županije koji su analizirali najnoviju epidemiološku situaciju na otoku.

Na sastanku je naglašeno kako nije riječ o posljedicama popuštanja mjera već o pacijentu koji se vratio iz splitske bolnice. Svi su pozitivni u samoizolaciji, u stalnom kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima i pod nadzorom policije.

Na sastanku je dogovoreno da se od Nacionalnog stožera za područje čitavog otoka do razrješenja trenutno nepovoljne epidemiološke situacije, ne manje od 14 dana, zatraži ponovno uvođenje svih mjera koje su na snazi bile 23. ožujka 2020. što između ostalog podrazumijeva i ponovno uvođenje strožeg nadzora trajektnog prijevoza kao i tranzita među jedinicama lokalne samouprave na Braču, izvijestili su iz Kriznog stožera otoka Brača. Konačna je odluka na Nacionalnom stožeru.

Predstavnici općinskih stožera civilne zaštite potvrdili su na sastanku svoje povjerenje u kvalitetnu suradnju sa stožerom CZ Splitsko-dalmatinske županije odbacivši pri tom sve sumnje u njegovu stručnost i kooperativnost kao neutemeljene. Zaključeno je da svu koordinaciju oko provođenje predloženih mjera ponovno preuzme Krizni stožer Brača uz obavezu da u komuniciranju sa otočanima, medijima i cjelokupnom javnošću nastupaju usklađeno sa svim stožerima CZ otočnih JLS, jedinstveno i bez ikakvog politiziranja sa jedinim i jedinstvenim ciljem zaustavljanja epidemije na našem otoku.

Zbog čak 22 novooboljelih gradonačelnica Supetra Ivana Marković zatražila je raspuštanje županijskog Stožera civilne zaštite.

Potrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze…

Objavljuje Ivana MarkovićPetak, 8. svibnja 2020.

Ipak, Brač neće u karantenu, na otoku bi od ponoći trebale na snagu stupiti postrožene mjere kretanja koje su vrijedile za cijelu Hrvatsku do 27. travnja, izvijestili su iz županijskog Stožera. Tijekom subote na otoku je testirano stotinjak osoba.

[U Supetru je dovršeno uzimanje briseva]Samo danas je uzeto nekoliko desetaka briseva osoba s prebivalištem u…

Objavljuje Ivana MarkovićSubota, 9. svibnja 2020.

Komentari