Đoković rasplakao Talijane svojom velikom gestom

295
Foto/Facebook

Plemenita gesta jednog od najboljih svjetskih tenisača Novaka Đokovića duboko je ganula Italiju i oduševila cijeli svijet.

Iako je kanio to učiniti u tajnosti, vijest o izdašnoj donaciji talijanskom Bergamu, gradu najteže pogođenom pandemijom koronavirusa, munjevito je odjeknula u javnosti.

Talijanski mediji prenijeli su informaciju da je Novak Đoković među onima koji su donacijom pomogli ovom gradu u Lombardiji.

Nikako nisam očekivao na našem bankovnom računu vidjeti njegovo ime među donatorima i to me jako uzbudilo, a iznos koji je uplatio je ogroman. Ne bih htio ovim umanjiti značaj i veličinu donacija koje nam ovih dana uplaćuju brojne tvrtke, udruge, organizacije i pojedinci i svima im zahvaljujem na njihovoj velikodušnosti, ali molim vas da shvatite kako me posebno dirnulo kada sam među njima vidio i ime najboljeg tenisača svijeta“, izjavio je Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni Bergamo.

Donacijom milijun eura za kupnju respiratora Novak Đoković sa suprugom Jelenom pomogao je i Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Đoković je nedavno na svom Instagram profilu poslao poruku podrške Italiji.

Draga Italijo, čak i kada prolaziš kroz ovako veoma težak period, znaj da nisi sama u ovoj situaciji. Podržavamo te i šaljemo ti našu ljubav i molitve i želimo ti da ostaneš jaka i prebrodiš ove teške dane“, poručio je Talijanima Novak Đoković.

Komentari