Crvena zvezda “izgubila” utakmicu za 5 milijuna eura?

148
Pariški financijski sud započeo je ozbiljna istraživanja i ankete o namjerno izgubljenom nogometnom susretu 3. listopada kada je PSG pobijedio beogradsku Crvenu zvezdu sa 6:1.
Neimenovani čelnik srbijanske nogometne ekipe optužen je za namjerni poraz svoje momčadi za vrijeme susreta starokontinentalne Lige prvaka. Susret ocijenjen kao jednosmjeran jer su galski prvaci pobijedili srbijanske nogometaše sa pet golova razlike, postao je sadržaj velike i detaljne ankete francuskog suda.
Nekoliko dana prije utakmice UEFA je obaviještena kako “odgovorni” iz Crvene zvezde želi zaraditi 5 milijuna eura za 5 golova razlike, što je i rezultat susreta u pariškom “Parku princeva“!
Dotični čelnik je obavio posao zahvaljujući organiziranoj suradnji sa nekolicinom igrača, nadajući se velikoj svoti novca, zahvaljujuci razvijenom zapadno europskom trzištu kladionica. To se, sudeći po izjavama obaviještenih izvora, odnosno policajaca uključenih u akciju nadgledanja susreta i dogodilo, pa su Beograđani bogatiji za 75 milijuna eura.
UEFA je, čini se, obavijestila galsku policiju pa su brojni agenti u civilu pomno pratili događaje.Nogometni eksperti su zabilježili neobičnu pasivnost srbijanskih igrača. Pet milijuna eura dobio je čelnik osobno od Nassera Al Khelaitija, predsjednika PSG-a, u jednom mondenom sastajalištu u centru Grada svjetlosti. Policajci su zakasnili na ovaj vrijedan poslovni sastanak jer nisu na vrijeme obaviješteni.
Iz Beograda sve poriču! Predsjednik Zvezde Dragan Džajić ističe kako je priča “nemoguća”, a provjereno je i da nije bilo nepravilnosti na galskom kladioničarskom trzištu, što je glavna osnova obrane iz PSG-a. Isto je i sa Grupom Copenhagen koja obuhvaća 22 europske zemlje, a nema problema ni sa Global Lottery Monitoring Systemom. To ne znaci da druga, manje poznata trzišta, nisu sudjelovala u “aferi”.
Džana Mujadžić iz Pariza za Teklić

Komentari