Za Uskrs se sprema veliko popuštanje epidemioloških mjera!

201

Prema pisanju Indexa, izvor blizak Nacionalnom stožeru civilne zaštite kazao je kako je za Uskrs moguće veliko popuštanje epidemioloških mjera.

“Epidemiološka situacija je u proteklom razdoblju bila u silaznoj fazi. O svemu se još raspravlja, nije postignut konačan dogovor o tome koje će se sve mjere popustiti“, kazao je sugovornik.

Kako doznaje Index, covid-potvrde trebale bi ostati samo u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, dok bi se u javnim službama potpuno ukinule. Ujedno, covid-potvrde bi se ukinule i za privatne svečanosti, ali bi ostale za velika okupljanja u zatvorenom.

Što se tiče okupljanja na otvorenim prostorima, više neće biti ograničenja u broju ljudi, bez obzira na covid-potvrde. Isto tako, više neće biti ograničenja u radnom vremenu ugostiteljskih objekata. I javna događanja, okupljanja i svečanosti koja se sad mogu održavati do 2 sata odsad bi trebala biti bez vremenskog ograničenja. Trebalo bi se ukinuti i ograničenje radnog vremena za pekarnice koje je sada do 24 sata, kao i zabrana prodaje alkohola od 24 sata do 6 ujutro.

Nošenje maski ostalo bi obavezno u trgovinama, u javnom. Maske ne bi više bile obavezne u školama i na fakultetima, uključujući i hodnike, a u kinima, kazalištima i radnim mjestima ostale bi kao preporuka.

L.B.

Komentari