Za ovog Riječanina nije bilo mjesta u hrvatskoj reprezentaciji, zaigrao za Srbiju i uzeo svjetsko zlato!

132
Izvor: Screenshot Instagram

Marko Radulović proglašen je najboljim igračem Srbije, a izabran je i za MVP-ja turnira. Ovaj mladi srpski vaterpolist rođen je u Rijeci, a nakon što je prošao sve mlade selekcije Hrvatske, nitko ga iz stožera A vrste nije zvao.

Prihvatio je poziv Srbije. Navodno je bio krivac za jedan incident u matičnom Primorju kojem je svjedočio izbornik Kreković. Nakon toga su mu vrata bila zatvorena, piše Index.

Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine me tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv. Nakon Vojvodine igrao sam za Šabac, a od prošlog ljeta sam u Radničkom iz Kragujevca. Uroš Stevanović je trener Radničkog i mlade srpske reprezentacije. On me pozvao u mladu repku, a nedavno je to napravio i seniorski izbornik Dejan Savić tako da sam prošlog tjedna prvi put bio na pripremama sa seniorskom selekcijom, s olimpijskim pobjednicima”, rekao je svojevremeno Radulović za beogradske Novosti.

Radulović je glavni, on stvarno uvijek oko sebe veže dvojicu suparničkih igrača. Kako šutovima tako u tranziciji pa ulaskom na 2 metra kao pomoćni centar. To je već vrlo ozbiljan seniorski igrač. On je najveća opasnost, ali imaju i odličnog ljevaka Radovića na desnoj strani i Brankovića, koji dirigira tim dijelom napada, pa lijevo Martinović, vrlo pozitivno drzak pri šutu. Mislim, za ovu razinu vaterpola to je odlična momčad”, uoči utakmice protiv Srbije govorio je Vjeko Kobešćak u razgovoru za SN. No, to očito nije pomoglo.

Nakon uspjeha u Srbiji VK Radnički Kragujevac objavio je: „MVP! MVP! MVP! Naš vaterpolista Marko Radulović proglašen je za MVP-a Svjetskog prvenstva za juniore u Pragu na kojem je predvodio Srbiju do zlata. Radulović je imao fantastičan učinak od 22 gola, 30 izborenih isključenja, 9 asistencija… Bio je izvanredan i u svim onim stvarima koje ne prikazuje statistika pa je sasvim zasluženo ponio laskavo priznanje.“

L.B.

Komentari