Vertikalno lice Platka u svojem najboljem izdanju

172
vertikalno lice platka

U nedjelju, 28. kolovoza na Platku se održalo Vertikalno lice koje svaku godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u brdsko trčanje i biciklizam. Do sada najveći broj, njih 300tinjak okupilo se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenulo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Natjecatelji su mogli sudjelovati u jednoj od ponuđenih trail utrka; Laganini 9ki, Taman 17ki ili AdrenalINI dok su biciklisti vozili kružnu utrku XCO formata

Za razliku od prethodne godine, start je krenuo na ugodnoj temperaturi i suncu, ali tijekom dana vremenske prilike su bile promjenjive te su sudionici mogli iskusiti baš „sva lica Platka“. Natjecatelje je ugodno iznenadio bogati startni paket u kojem su dobili lončić i majicu utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, 4energy gel, Red bull, poklon JGL-a te okrjepa na kojoj se po prvi puta osim tekućine, voća i salnih zalogaja moglo degustirati i veganske slatke kuglice riječek tvrtke Raw slastice by Anna te nadoknaditi izgubljene kalorije Ožujskim pivom.

Trkači su iskazali izuzetno zadovoljstvo stazama, ali nisu krili da su bile zahtjevne. To ih je natjeralo na pomicanje vlastiti granica te su nakon prolaska ciljnom linijom imali osmjeh na licu.

Biciklisti su ove godine vozili 6 krugova, a biciklistice 5, stazom koja je izmijenjena u odnosu na prethodne dvije godine. Nova ruta dobila je sve pohvale. Organizatore veseli što su na utrci sudjelovali i mlađi sudionici zbog kojih ih sa zadovoljstvom nastavljaju s organizacijom ovakvih utrka.

Najuspješniji natjecatelji osim unikatnih medalja dobili su i vrijedne nagrade s kojima su zadovoljni otišli kući i najavili ponovni dolazak sljedeće godine. Pobjednici trail utrka dobili suiznos od 1.000,00kn na INA loyalty kartici, a pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na KEINDL poklon bon kartici. Drugo mjesto osvaja poklon bon Ekolife trgovine, odnosno popust u Iglu šport Rijeka dućanu. Ostale nagrade osigurali suDogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth. Najmlađe nagradila je Erste banka, a pobjednike na Laganini 9ki i Rekreativnom XCO-u i riječki brend sportskih naočala Damir Tau.

Cijeli događaj organizirali su DSR Kvarner i SSD Nautilus uz pomoć vrijednih 50 volontera

Studentima UNIRI putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci omogućeno je besplatno sudjelovanje. Velika zahvala ide u partnerima projekta – INA d.d., te JGL d.d., Primorsko-goranskoj županijiji, Općini Čavle i TZ Kvarnera.

Organizatori već najavljuju sljedeće izdanje Vertikalnog lica iduće godine, a što se može novo očekivati saznat će se uskoro.

Program je dio Festivala sportske rekreacije koji se uskoro nastavlja na Platku.

L.B.

Komentari