U cilju podizanja kvalitete zdravstva i pomoći slabije pokretnima te roditeljima s malom djecom, u Zagrebu, točnije Retkovcu, otvorena je prva drive-in ljekarna.

Primarni cilj takve ljekarne je olakšati pristup ljekarničkoj skrbi upravo osobama kojima je iz bilo kojeg razloga to otežano. Takvom inicijativom se povećava dostupnost ljekarničke skrbi i podizanje kvalitete usluge na novi nivo.

Za preuzimanje lijekova dovoljno je vozilom doći do same ljekarne, pozvoniti na zvonce, a ljekarnice će, kroz za to prilagođen prozor, izdati lijekove pacijentu, bez potrebe da pacijent izađe iz automobila ili uđe u prostor ljekarne.

Prva drive-in ljekarna otvorena je u Retkovcu zbog količine prometa. U planu je otvaranje i u drugim dijelovima grada, a ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb Nada Jambrek vjeruje kako će ih biti i u drugim dijelovima Hrvatske jer smatra da je tako nešto lakše realizirati u manjim gradovima/naseljima.

– Službeno otvorenje naše prve drive-in ljekarne planirano je za veljaču 2017. , međutim, ljekarnička skrb u ljekarni Retkovec, Aleja lipa dostupna je kao i dosad, u prostoru naše ljekarničke jedinice, a i uslugama drive-in ljekarne naši se sugrađani već mogu koristiti i koriste se – kazala je ravnateljica Jambrek za Zagreb info.

drive-in-ljekarna2