U Zagrebu izbio sukob Armade i Boysa!

105
nogomet

Danas, 25. veljače s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu Maksimir, odigrana je nogometna utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige između GNK Dinamo i HNK Rijeka.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama, uz angažman potrebnih snaga i policijske tehnike kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba, od kojih je šest navijača domaćeg kluba i to jedan zbog alkoholiziranosti a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika), dok je privedeno pet navijača gostujućeg kluba i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno sa policijom, prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno je 110 kom pirotehničke galanterije od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.
Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi vozila s gostujućim navijačima.

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Komentari