U srednje škole na području PGŽ upisano ukupno 2442 učenika – 28 manje nego prošle godine

35

Ukupan broj upisanih učenika u ljetnom upisnom roku na području Primorsko-goranske županije je 2.442 što je 28 učenika manje nego prošle godine. Slobodnih mjesta za jesenski upisni rok ostalo je 304.

Što se tiče postotka popunjenosti, gimnazijski programi popunjeni su 95%, strukovni 91%, strukovno-obrtnički programi 78%, umjetnički programi 79%, a programi za učenike TEŠ 22%.

Jedanaest škola uspjelo je 100% popuniti svoju upisnu kvotu, a među njima su Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Gimnazija Eugena Kumičića Opatija, Salezijanska klasična gimnazija Rijeka, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo, Tehnička škola Rijeka, Elektroindustrijska i obrtnička škola, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Hotelijersko-turistička škola Opatija i Obrtnička škola Opatija.

Popunjeni su i gimnazijski programi u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj i u Srednjoj talijanskoj školi program jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije.

U Prirodoslovnoj i grafičkoj školi za jesenski rok ostalo je 1 slobodno mjesto za smjer grafički tehničar dorade, zatim u Medicinskoj školi u Rijeci ostalo je jedno mjesto slobodno za smjer veterinarski tehničar. U Prometnoj školi u Rijeci ostalo je 5 slobodnih mjesta, a u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja ostala su slobodna 4 mjesta, smjer CNC operater. Ujedno, ove se godine neće upisivati 2 dvogodišnja obrtnička programa: zavarivač i proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije. U Ekonomskoj školi Mije Mirkovića ostalo je slobodno 1 mjesto za program ekonomist i 14 mjesta za programe za učenike s teškoćama.

Programi koji se neće upisivati u jesenskom roku budući da za njih nema interesa su krojač (Trgovačka i tekstilna škola), vrtlar (Graditeljska škola za industriju i obrt), automehaničar i alatničar (SŠ Vladimir Nazor Čabar), željeznički prometni radnik (Željeznička tehnička škola Moravice), program opće gimnazije u područnom odjelu Cres (područni odjel Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj), program prirodoslovno-matematičke gimnazije u SŠ Delnice, zavarivač i proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije (Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja) i programi za učenike s teškoćama (u SŠ Mali Lošinj i SŠ Crikvenica – pomoćni kuhar i slastičar / pomoćni vrtlar).

Datumi za upise u jesenskom upisnom roku:

Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa – 21.08.2020.
Završetak prijava obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica – 28.08.2020.
Objava konačnih ljestvica poretka –01.09.2020.
Dostava upisnica u školu u koju se učenik upisao – upisi – 02.09.2020.
Objava slobodnih mjesta nakon jesenskog upisnog roka – 03.09.2020.

Što se tiče učeničkih domova, u 7 domova upisano je 256 učenika dok je za jesen ostalo 68 slobodnih mjesta (u Učenikom domu Tomislav Hero i UD Željezničko tehničke škole Moravice).

Objava konačnih ljestvica i upis u učeničke domove za jesen je 01.09.2020.

Komentari