U Splitu je otvoren Muzej Osjeta, prvi takav u Hrvatskoj!

131

Koliko je lako zavarati vaša osjetila? Posjetitelji će to moći saznati u upravo otvorenom Muzeju osjeta u Splitu, prvom takvom Muzeju u Hrvatskoj! Muzej je smješten na 400 četvornih metara, u kojem je izloženo tridesetak interaktivnih eksponata.

Museum of Senses svojim interaktivnim eksponatima potiče pojedince da ožive i aktiviraju svoja osjetila, da osjećaju više i nauče nešto novo, a podijeljen je u 5 zona: zonu vida, sluha, dodira, mirisa i balansa.
Uvažavajući osnovni koncept, ideju i najatraktivnije eksponate, Muzej osjeta prilagođava priču tržištu, koristeći se lokalnim elementima, a sve kako bi iskustvo posjetitelja učinili još zanimljivijim i razumljivijim. Kako miriše splitska peškarija? Možete li prepoznati lokalne mirise? Kako grad zvuči noću? Kako stvari izgledaju iz druge perspektive i kako to utječe na vašu ravnotežu? Ovaj zabavan muzej ima sve odgovore.
Museum of Senses spoj je igre, edukacije, znanosti i kulture, a po svom je konceptu prvi zabavni interpretacijski centar u Hrvatskoj. U njegovu su fokusu osnovni osjeti pomoću kojih se upoznaje i doživljava svijet, a upravo je na te zone podijeljen cjelokupan muzej.
Zonama su dodijeljene određene boje, a posjetitelj prije nego ulazi u novu zonu prolazi kroz tamni portal u kojem će se „pročistiti“ od podražaja prethodne zone. Tako su stvorene jasne cjeline koje prate temu pojedinih osjeta.

 

Kombinacija zanimljive arhitekture, dizajna prostora i rasvjete, grafike i svih ostalih elementa stvorile se okruženje koje potiče posjetitelja da istražuje i otkriva kroz igru.

Prostor je ispunjen mnogim interaktivnim predmetima, glazbenim, svjetlosnim i mirisnim instalacijama. U Muzeju osjeta pronaći ćete i veliki akvarij, tobogan koji će vas odvesti do mora, pokoju splitsku uličicu te mnoštvo drugih predmeta.

Jedna je soba tako posvećena košarkašu Dinu Rađi, s kojim posjetitelji mogu zaigrati košarku i postati veći od njega. Plesati se može u Galaksi sobi uz taktove ‘Ništa kontra Splita’ Dine Dvornika, spustiti toboganom u more i zaigrati picigin, doživjeti niz iluzija ili mirisati vjetrove Jadrana.

Na realizaciji projekta ostvarena je suradnja s brojnim domaćim umjetnicima i dizajnerima čime su nastala odlična rješenja koja kombinacijom zanimljivog dizajna prostora, rasvjete i ostalih elemenata stvaraju okruženje koje potiče na istraživanje kroz igru i zabavu.

Muzej osjeta povest će vas na putovanje Splitom kakvo još niste iskusili. Vaši osjeti vodit će vas u neke sasvim nove dimenzije, a upravo zato postat će odlično mjesto za izlet i zabavu s obitelji i prijateljima.

 

 

Komentari