U Rijeci otvoren prvi vrtić za pse!

2113

S dolaskom ljeta i godišnjih odmora mnogi vlasnici pasa ostavljaju kućne ljubimce na cesti jer ih nemaju kome povjeriti na čuvanje. Neki vlasnici pasa cijele dane provode na poslu, dok ih njihovi ljubimci usamljeno čekaju. No, čini se kako tome dolazi kraj. Usluga čuvanja pasa i pružanja dnevnog boravka kućnih ljubimaca u svijetu je prepoznata i popularna, a Hrvatska isto tako ide u korak s vremenom pa se javlja sve veći interes za takvim uslugama.

Na užem riječkom području otvara se prvi vrtić za pse „Dog Bar“, točnije na adresi Zametska ulica 69 u sklopu istoimenog salona za pse. Vlasnica ovog vrtića za pse, Antonia Kokić u posljednje dvije godine bavi se šišanjem pasa. Naime, Antonia Kokić nam govori kako su je klijenti često puta zamolili da im pričuva ljubimce na nekoliko sati i iz toga se rodila ideja o otvaranju vrtića za pse.

pas
Jedan od prvih kandidata u vrtiću za pse

U „Dog Baru“ vlasnici će svoje ljubimce na čuvanje moći povjeriti u razdoblju od 7 do 17 sati. „U tom vremenu ljubimci će uživati u šetnjama, istrčavanjima, odlascima u pseći park na Zametu i Kastvu, na pseću plažu…“, govori nam vlasnica psećeg vrtića.

Cijena vrtića za pse kreće se od 60 kuna za dnevno čuvanje, do 1200 kuna za mjesečno čuvanje. U cijenu je uključena i hrana te sve ostale aktivnosti. Antonia Kokić govori nam: „Za dnevno čuvanje, zbog ograničenog prostora u vrtiću, može boraviti maksimalno pet pasa, a od izrazite je važnosti da su psi socijalizirani budući da će vrijeme provoditi u istom prostoru. Pas koji nije socijaliziran, nažalost neće moći biti primljen u vrtić.“ Prijave za upis u vrtić za pse inicijalno su trajale do 15. srpnja, no one su produžene. Za sada je u vrtić za pse upisano tri pasa, a ima kapaciteta za njih pet dnevno. Kao uvjet za upis u pseći vrtić potrebna je cjepna knjižica, osobna iskaznica, mikročip, a pas ne smije biti zaražen unutarnjim i vanjskim parazitima ili imati zarazne bolesti. Osim toga, vlasnik pasa koji želi koristiti uslugu čuvanja morat će se najaviti tjedan dana unaprijed te doći na upoznavanje sa psom i ispuniti upitnik kako bi se zadovoljile sve potrebe ljubimca.

Podsjetimo, prednosti boravka pasa u vrtiću su mnogobrojne. Osim što pas dan provodi u igranju i socijalizaciji, eliminira se stres kod pasa. Psi koji pohađaju vrtić za pse sretniji su, zdraviji, poslušniji i mirniji, stoga, budući da je interes velik, iskoristite na vrijeme ovu priliku.

Komentari