U poštu se ipak može bez maske

32

Hrvatska pošta jučer je uvela obvezu nošenja jednokratnih maski za lice prilikom ulaska. Oni koji nisu imali masku za lice, nisu ni pušteni u poslovnice Hrvatske pošte. Pitanje koje su mnogi građani uputili je što ako netko nema masku za lice? U Hrvatskoj pošti za Index danas su se oglasili:

“Radnici Hrvatske pošte pri svakodnevnom radu koriste zaštitna sredstva kako bi se spriječilo širenje korona virusa, sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH (maske, rukavice, dezinficijense ruku). Slijedom navedenog, donijeli smo odluku o obveznom korištenju maski, marama i sličnih pokrivala za usta, pri ulasku u poštanske urede. Ujedno, korisnicima naših usluga je omogućeno i korištenje dezinficijensa za ruke.Na taj način štitimo radnike Hrvatske pošte koji rade u poštanskim uredima diljem Republike Hrvatske i u svakodnevnom su kontaktu s velikim brojem korisnika, a očuvanjem njihova zdravlja ujedno čuvamo i zdravlje naših korisnika te sprječavamo širenje koronavirusa.

U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te vas još jednom pozivamo da slijedite upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju.”

Komentari