Za Riječane računi za vodu u ožujku jednaki kao i u ožujku 2019. godine

51

KD Vodovod i kanalizacija zbog prekida redovnih očitanja vodomjera na području Rijeke i riječkog prstena izdat će za ožujak za vodne usluge u visini potrošnje za isto obračunsko razdoblje prošle godine, odnosno u visini potrošnje od prethodnog mjeseca ako ne postoji podatak o potrošnji korisnika vodnih usluga za isti mjesec prethodne godine. Dokle god traje aktualna situacija, na isti način voda će se obračunavati i u narednim mjesecima.

KD Vodovod i kanalizacija pozivaju korisnike koji žele da im se vodna usluga obračuna na temelju očitanog stanja vodomjera da ga sami očitaju i stanje prijave do 27. ožujka. Uz to, potrebno je navesti serijski broj vodomjera i šifru korisnika vodnih usluga (što se može iščitati na izdanom računu prethodnog mjeseca) te poslati putem e-maila na adresu registar@kdvik-rijeka.hr ili javiti telefonski na brojeve 353 220 ili 353 251 u vremenu od 8 do 13 sati. Podatke kod zajedničkih vodovodnih priključaka mogu prijavljivati samo ovlašteni predstavnici suvlasnika zgrade, a osobnim dolaskom sve navedeno neće se moći izvršiti.

KD Vodovod i kanalizacija jednako tako upozoravaju da se povremeno provjeri ispravnost internih vodovodnih instalacija kako bi se na vrijeme uočili eventualni gubici vode uzrokovani kvarom.  Provjera je moguća zatvaranjem svih izljevnih mjesta te očitanjem stanja vodomjera na način ukoliko vodomjer bilježi potrošnju, znak je to kvara na korisnikovoj internoj instalaciji vodovoda.

Komentari