U ponedjeljak započinju radovi na Drenovi u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“

88
voda

Obavještavamo Vas kako će u ponedjeljak 27.3.2023. u okviru EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ započeti radovi na grupi radova C „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje  Rijeka“, podsustavu C.2. Drenova, na zelenoj dionici uz ulicu Bok.

U sklopu navedene grupe radova, u 17 podsustava, izvest će se 41 km kanalizacijske mreže, 24 km vodovodne mreže te 29 objekata (crpne stanice). Izvođač radova je GP KRK d.o.o., dok je pružatelj usluge nadzora nad gradnjom zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica. Planirano trajanje radova je 1560 dana, a ugovor za navedenu grupu radova vrijedan je 36.132.223,21 EUR (bez PDV-a).

O svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova korisnici bit će pravovremeno informirani kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od  71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu i mrežnim stranicama KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. https://www.kdvik-rijeka.hr/eu_projekti/Aglomeracija_Rijeka.

L.B.

Komentari