U PGŽ danas značajno smanjenje novooboljelih, u Istri hospitalizirana košarkaška legenda

30

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 53 novooboljelih. Oporavilo se 186 osoba, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 2592. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 194 osobe, uglavnom čiji su uzorci uglavnom uzeti na hitnom prijemu u KBC-u. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici iz 3 županije- Ličko senjske, Istarske i PGŽ koje se liječe od COVID-19 bolesti je veći za 9 osoba u odnosu na jučer i iznosi 126 osoba. Od tog je broja na respiratoru ukupno 18 osoba, dakle 6 više u odnosu na jučer. Tijekom jučerašnjeg je umrlo još 5 osoba.

Stožer općine Jelenje objavio je priopćenje o stanju na njihovom području. Prenosimo ga u cijelosti:

Novonastala situacija u našoj sredini zadnjih pet (5) dana se naglo pogoršala tako da smo s današnjim danom prešli brojku od sto (100) zaraženih mještana virusom COVID-19. Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo 2% te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka.

Poštovani mještani Općine Jelenje,

ovog puta posebno se obraćamo Vama na pomoć prilikom suzbijanja pandemije izazvane virusom COVID-19. Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje zajedničkim snagama sa Stožerima županijske i nacionalne razine poduzima niz mjera kako bi se zaustavila pandemija. Da bi donesene mjere imale rezultate neophodna je suradnja i praćenje uputa, mjera i propisa. Stoga još jednom apeliramo na sve sumještane koji žive na području našeg Jelenja da se pridržavaju svih mjera/preporuka, kako bi u što kraćem roku pandemiju stavili pod kontrolu.

Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje posebno vodi brigu o našim najmlađima. Zajednički snagama s Dječjim vrtićem Grobnički tići i OŠ Jelenje-Dražice vodi se briga da sva djeca, u navedenim institucijama, budu u sigurnom prostoru. Novonastala situacija u našoj sredini zadnjih pet (5) dana se naglo pogoršala tako da smo s današnjim danom prešli brojku od sto (100) zaraženih mještana virusom COVID-19. Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo 2% te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka.

Još jednom molimo Vas da se pridržavamo svih donesenih mjera/preporuka kako bi svi zajedno blagdane Božića i Nove godine dočekali u mirnijem i sigurnijem ozračju. Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje.”

U posljednjih 24 sata u Istarskoj županiji evidentirano je 76 novozaraženih. Kod 61 osobe riječ je o osobama koje su razvile simptome bolesti u izolaciji ili su bile u bliskom kontaktu s već zaraženom osobom. Kod 8 osoba zaraza je uvezena s područja Rijeke i Zagreba. U Istri je trenutno 628 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u samoizolaciji se nalazi 581 osoba. Oporavilo se 86 osoba. U Općoj bolnici Pula hospitalizirana je i košarkaška legenda Nikola Plećaš.

Komentari