U lučkom akvatoriju održana je tradicionalna 22. međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju

156
22. međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju

U organizaciji Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u lučkom akvatoriju održana je tradicionalna 22. međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju.

Na regati su sudjelovali studentice i studenti različitih studijskih smjerova, te djelatnice i djelatnici Pomorskog fakulteta u Rijeci, učenice i učenici srednjih pomorskih škola, ekipe sastavnica Sveučilišta u Rijeci, suradnici/djelatnici iz riječkih tvrtki, te gosti iz inozemstva.

Regata u veslanju, popularna među studentima prilika je za pokazivanje vještine i discipline i sportskog nadmetanja, ali prije svega za druženje i dobru zabavu.

Sudionike su došli pozdraviti i podržati i riječki gradonačelnik Marko Filipović, rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Zlatan Marunić i dekanica Pomorskog fakulteta Ana Perić Hadžić.

Gradonačelnik se zahvalio Pomorskom fakultetu na organizaciji regate istaknuvši kako je to i prilika za razmjenu znanja i iskustva, ali i prilika za promoviranje vrijednosti pomorskog obrazovanja i njegovog utjecaja na razvoj mladih ljudi.

Komentari