U Hrvatsku dolazi sve više mladih turista

73

Popularne destinacije za mlade, poput Španjolske i Velike Britanije, bilježe pad posjeta mladih turista, dok Hrvatska u toj kategoriji bilježi rast. Podaci su to ispitivanja IPK-ovog International’s World Travel Monitora o ponašanju europskih turista. Mladi Europljani, stari 15-24 godine, prošle su godine ostvarili 54 milijuna putovanja u inozemstvo, što je rezultiralo s oko 430 milijuna noćenja.

Od 2007. naovamo, broj tih mladih turista pada 1% godišnje. One destinacije koje su te godine bile najpopularnije – Španjolska, Italija, Francuska, Velika Britanija – sada bilježe pad u dolasku mladih. S druge strane, Nizozemska, Švedska i Hrvatska postale su zanimljivije i bilježe rast.

Prošle je godine Njemačka bila najpopularnija među mladima 15-24 godina startosti, s čak 7 milijuna dolazaka, što je rast od čak 60%. Hrvatska u protekle 4 godine bilježi rast, no on je i dalje jednoznamenkast.

Nema sumnje da i taj rast možemo zahvaliti pojačanoj ponudi zabave za mlade, prije svega velikom broju festivala koji se održavaju tijekom sezone: Ultra Europe, INmusic, Hideout, Garden, Outlook, Dimensions… samo su neki od njih i svakako smjernica u kakve oblika sadržaja ulagati kako bi privukli još mladih.

Komentari