Torpedo Runnersi trče za Ritu i Tina u HoHoHo Run-u. Priključite im se!

106
Plogging run u Harteri Torpedo Runners

U organizaciji Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners u nedjelju, 12. prosinca 2021. godine na Molo longu u 11 sati održat će se 6. izdanje humanitarne božićne utrke HoHoHo Run te prigodni blagdanski program za sve dobne skupine građana, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Sva prikupljena sredstva od kotizacija, bogate tombole koju su osigurale brojne tvrtke i pojedinci, slastica, kuhanog vina i čaja te gastro ponude poznatog kuhara Kristiana Kozmića, donirat će se djevojčici Riti i dječaku Tinu.

Utrka HoHoFiveRun na 5 km natjecateljskog je karaktera starta u 11 sati ispred zgrade terminala, a HoHoFun je revijalna utrka na 2.5 km sa startom u 12 sati i u njoj mogu sudjelovati sve dobne skupine građana, šetnjom ili trčanjem.

Svi zainteresirani natjecatelji za obje utrke mogu se prijaviti putem online obrasca https://torpedo.run/hohoho-run-2021/, dok kotizaciju plaćaju na dan njenog održavanja, kada će dobiti i kapicu Djeda Mraza.

Djevojčica Rita uključena je u program Snažan start koji djeci s teškoćama u razvoju (Downov sindrom, autizam, cerebralna paraliza, spina bifida i dr.) omogućuje uspješniju inkluziju u redovni školski sustav.

Devetogodišnji dječak Tin, rođen je prijevremeno, sa samo 1700 grama te mu je s dvije godine dijagnosticirana cerebralna paraliza (spastična tetrapareza), što znači da su mu zahvaćene obje ruke i noge. Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan. Prikupljenim donacijama financirat će se nabavka pomagala za sport.

L.B.

Komentari