Sud u Londonu odlučio: Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj!

54

Westminsterski sudu u Londonu objavio je kako nema prepreke za izručenje osnivača Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj. Na tu odluku Todorić ima pravo žaliti se u roku od sedam dana.

Dugoočekivano ročište počelo je danas u 13 sati. Sutkinja Emma Arbuthnot je donijela odluku o izručenju Ivice Todorića, obrazloživši da ne smatra da se protiv Todorića vodi politički progon te da ne vidi razloge protiv izručenja.

Nakon toga nastupila je stanka koju je Todorić proveo u pritvoru, čekavši odluku hoće li daljnje izručenje Hrvatskoj čekati u pritvoru ili na slobodi.

Sutkinja je odlučila da će Todorić izručenje čekati na slobodi, ali pod strožim uvjetima. Morat će se policiji javljati svaki dan, a ne smije biti vani nakon 21 sat, javlja N1.

No izručenje se neće obaviti odmah – slijedi žalbeni proces koji bi mogao trajati i više od šest mjeseci.

Podsjećamo, Ivica Todorić uhićen je u studenome prošle godine temeljem uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, no pušten je na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti. Oduzeta mu je putovnica, morao je nositi sigurnosnu narukvicu i javljati se policiji triput tjedno.

Komentari