Socijalni program Grada Rijeke: Božićnice za dugotrajno nezaposlene starije od 50 godina, starije od 65 godina bez osobnog prihoda i umirovljenike s nižim mirovinama

76
kuglice dobrih želja

U sklopu socijalnog programa Grada Rijeke od 6. studenoga do 15. prosinca Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za dodjelu božićnice u 2023. godini.

Riječ je o jednokratnoj novčanoj potpori u iznosu od 60 eura, a dodjeljivat će se dugotrajno nezaposlenim osobama starijim od 50 godina, osobama bez osobnog prihoda starijima od 65 godina te umirovljenicima koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  • dugotrajno nezaposlene osobe starije od 50 godina trebaju biti prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Rijeka najmanje 12 mjeseci neprekidno uz uvjet da je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva te uvjet da osim stana/kuće u kojoj kućanstvo osoba stanuje, nitko od članova njegova/njezina kućanstva nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koju može iznajmiti ili otuđiti ili poslovni prostor;
  • osoba starija od 65 godina bez osobnog prihoda uz uvjet da je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva te uz uvjet da osim stana/kuće u kojoj kućanstvo osobe stanuje, nitko od članova njegova/njezina kućanstva nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koju može iznajmiti ili otuđiti ili poslovni prostor;
  • umirovljenik uz uvjet da je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva te uz uvjet da osim stana/kuće u kojoj kućanstvo umirovljenika/ce stanuje, nitko od članova njegova/njezina kućanstva nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koju može iznajmiti ili otuđiti ili poslovni prostor.

Cenzus prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva iznosi za samačko kućanstvo iznosi 485 eura, dvočlano kućanstvo 725 eura, tročlano kućanstvo 875 eura, četveročlano kućanstvo 1.015 eura, brojnija kućanstva + 150 eura za svakoga dodatnog člana.

Sve dokumentacija potrebna za ostvarivanje svakog od ovih prava detaljno je navedena je na portalu Grada Rijeke, u rubrici Službene obavijesti.

Zahtjeve ne trebaju podnositi umirovljenici s najnižim mirovinama i osobe starije od 65 godina bez osobnih prihoda koji u 2023. godini primaju redovnu mjesečnu pomoć, odnosno oni koji su obuhvaćeni Socijalnim programom.

Komentari