Slikovnica „Moje mjesto pod suncem” za Sv. Nikolu u ruke mališana Dječjeg vrtića „Potok”

461

Slikovnicu “Moje mjesto pod suncem” koju autorski potpisuju dizajner Mirko Ilić te književnice Slavenka Drakulić i Rujana Jeger, a prihod od čije je prodaje  doprinos nacionalnoj kampanji udruge CeKaDe „Moje mjesto pod suncem“ za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva na Pećinama, u ponedjeljak, na blagdan Sv. Nikole, na dar su dobili mališani Dječjeg vrtića „Potok”.

Ovaj vedri dar u prave je ruke stigao zahvaljujući donaciji riječke Zaklade Vincero, koja je u kampanju uređenja i opremanja prostora na Pećinama uključena od samih početaka.

Slikovnica, također pod nazivom „Moje mjesto pod suncem”, svojevrsna je slagalica, u kojoj  svaki crtež odgovara bilo kojoj rečenici, pa ona „potiče djecu da postavljaju pitanja a odrasle da im, uz pomoć crteža, ponude uvjerljive i za njih razumljive odgovore“, navode autori. Slikovnica aktivno promovira vrijednosti kao što su hrabrost, mašta, pravednost, jednakost, odnosno sve ono što je i cilj programa “Moje mjesto pod suncem” – sustavnim radom s djecom ispod ruba siromaštva pomoći im da izrastu u zrele, neovisne, suosjećajne i odgovorne pojedince.

Slikovnicu je moguće nabaviti  u svim knjižarama  i idealan je božićni dar za sve koji žele razveseliti  najmlađe ali i sudjelovati u kampanji solidarnosti.

MMPS slikovnica Potok4 MMPS slikovnica Potok3 MMPS slikovnica Potok2 MMPS slikovnica Potok1

L.B.

Komentari