“Renesansa na Jadranskoj obali” – Za realizaciju lučkih infrastrukturnih projekata u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji potpisani ugovori i sporazumi teški 38,7 milijuna kuna

28

U Mošćeničkoj Dragi potpisani su Ugovori i Sporazumi kojima će se dodijeliti financijska sredstva za realizaciju lučkih infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske i Istarske županije, u vrijednosti od 38,7 milijuna kuna.

Ugovore i Sporazume ministar Oleg Butković potpisao je s ravnateljima županijskih lučkih uprava Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski i Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, ravnateljima lučkih uprava Rovinj i Umag-Novigrad, gradonačelnicima Grada Rijeke, Novog Vinodolskog, Raba i Malog Lošinja te načelnicima općina Moščenička Draga i Dobrinj.
Uz resornog ministra i potpisnike na svečanosti će sudjelovati župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina i zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije, Fabrizio Radin te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

Potpisivanjem Ugovora i Sporazuma osigurat će se sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i realizacija projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Za izgradnju lučke infrastrukture, a koja se realizira u sklopu projekta „Renesansa na Jadranskoj obali“, resorno Ministarstvo iz Državnog proračuna samo tijekom ove godine osiguralo 90,5 milijuna kuna.

Komentari