Rebeka Bulat Na kauču Vedrane Lisice: “Svi su najbolji roditelji dok ne dobiju djecu!”

22

“Nema savršenih roditelja, a i da ima – kakav bi to model za dijete bio?! Da ne smije pogriješiti, da mora biti savršeno u svemu?!” kaže psihologinja Rebeka Bulat u 7. epizodi druge sezone podcasta Na kauču by Vedrana Lisica.

Što kad je roditelj umoran? Što ako se roditelji “ne znaju” igrati i spustiti na nivo djeteta? Kako razumjeti djetetove ispade bijesa? Postoji li način da zaštitimo djecu od bullyinga na društvenim mrežama… Znate li za fenomen “zaleđenog lica”? Kakve veze ima s roditeljem koji gleda u mobitel dok je s djetetom.

Rebeka Bulat mnogima je možda najpoznatija kroz rad s djecom od najmlađeg uzrasta, no Rebeka radi i s roditeljima i s parovima pa ćemo kroz ovu epizodu doznati puno zanimljivosti ne samo o emocionalnom razvoju djece i izazovima roditeljstva, nego i o tome zašto se neki parovi boje svađati, kao i o tome kad i kako se uopće posvađati ukoliko su tu i djeca, te što je najvažniji dio u tome? Pričamo i o Rebekinim počecima u kojima je sama iskusila puno zatvorenih vrata. Licencirani je Baby Signs® Instruktor te vodi radionice za roditelje i djecu uz upotrebu znakovnog jezika za bebe, osmislila je niz programa namjenjenih najmlađima: BEBArije, Mali istraživači, RASTionice, Veseli krug, autorica je i knjige BEBArije – važnost poticanja intelektualnog i emocionalnog razvoja od najranije dobi, te osnivač i potpredsjednik Hrvatskog društva za Emocionalno fokusiranu terapiju.

Komentari