Raspisan natječaj za istraživanja na temu koronavirusa. Znanstvenici, gdje ste?

11

Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaj „Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije (IP-CORONA-2020-04)“. Natječaj vrijedan 14 milijuna kuna kojim se financiraju istraživanja o zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusom objavljen je 30. ožujka, a prijave traju do 20. travnja u 13 sati. Okvirni početak projekta je lipanj 2020. godine.

Iz Hrvatske zaklade za znanost navode kako je cilj natječaja bolje razumijevanje biologije i patogeneze koronavirusa ili specifično virusa SARS-CoV-2 i zarazne bolesti COVID-19, upravljanje krizom tijekom i nakon epidemija uzrokovanih koronavirusima te organizacije i provedbe nastave na daljinu. Istraživačke teme natječaja su:

  1. Imuni odgovor i razvoj novih pristupa u dijagnostici COVID-19
  2. Razvoj novih cjepiva, tretmana, lijekova i pripravaka za inhibiciju COVID-19
  3. Društveni aspekti COVID-19 pandemije
  4. Obrazovni aspekti pandemije

Istraživačke teme djelomično slijede preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za istraživanje COVID-19 bolesti te već započete i međunarodno prepoznate istraživačke smjerove hrvatskih istraživačkih grupa u virologiji, virusnoj imunologiji i infektologiji, upravljanju i suočavanju s kriznim situacijama velikih razmjera i posljedicama na mentalno zdravlje te organizaciji i provedbi nastave na daljinu na svim obrazovnim razinama.

Prijava na natječaj sastoji se od dostave projektnoga prijedloga na obrascima za prijavu koji se podnosi samo u elektroničkome obliku putem e-pošte na adresu ip-covid@hrzz.hr.

 

Komentari