Priča se nastavlja… Slovenska granična policija Riječaninu koji je bolesno dijete vodio terapiju zabranila ulaz u državu

31

Nakon što je slovenska granična policija zapriječila put Riječanki koja je išla u posjet kćeri u Austriju, zapriječila je i ulaz ocu iz Rijeke koji je vlastito dijete vodio na terapiju u Sloveniju. Dijete i supruga su slovenskog državljanstva, a dijete je trebalo u ponedjeljak ići na trotjednu terapiju u Sloveniju. Majka i dijete mogu ući u Sloveniju bez obveze samoizolacije i testiranja, no problem se javlja kod oca.

Iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu kazali su da se ocu djeteta, koji je hrvatski državljanin, neće uvažiti niti negativan PCR test na koronavirus, kojega je uredno predočio i da se mora podvrgnuti 14-dnevnoj samoizolaciji u Sloveniji. Prema odluci slovenske vlade, otac je trebao ući u kategoriju izuzetaka od samoizolacije s obzirom da su u pitanju zdravstveni razlozi, a takav izuzetak ide uz obavezno predočavanje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati. Zdravstveni razlozi tiču se njegovog djeteta i zahtijevaju pratnju odraslih. Slovenska granična policija i slovensko veleposlanstvo još je jednom pokazalo da je teško shvatiti kojim kriterijima se vodi.

Izvor: Novi list

Komentari