Plenković u Opatiji: Grad prednjači po svojim infrastrukturnim ulaganjima, mjere fiskalne decentralizacije polučile su odličan efekt

Najavio je raspisivanje natječaja u okviru Ministarstava unutarnjih poslova i regionalnog razvoja za gradnju nove zgrade opatijske javne vatrogasne postrojbe.

24

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas u Opatiji s gradonačelnikom Ivom Dujmićem koji mu je predstavio opatijske razvojne planove te zamolio za  pomoć u ubrzanju realizacije projekta vezanih uz europske fondove.

Nakon sastanka Plenković je kazao kako Opatija prednjači po svojim infrastrukturnim ulaganjima, osobito u posljednje vrijeme povezanim s politikom demografske revitalizacije.

Dodatne mjere u odnosu na ono što postoji na državnoj razini imaju efekta i u Opatiji se rađa više djece“, rekao je Plenković dodavši kako su u Opatiji mjere fiskalne decentralizacije polučile odličan efekt, a grad je jače krenuo u realizaciju projekata.

“Bitno je ubrzati projekte iz integriranog teritorijalnog ulaganja, u ovom slučaju u sklopu riječke aglomeracije, te očekujemo da Ministarstvo regionalnog razvoja i sve nadležne službe ubrzaju postupke“, zaključio je Plenković.

Najavio je raspisivanje natječaja u okviru Ministarstava unutarnjih poslova i regionalnog razvoja za gradnju nove zgrade opatijske javne vatrogasne postrojbe.

Komentirao je i manji broj turista u srpnju.

Nitko od konkurenata ne spava, velike zemlje poput Turske i Egipta, vraćaju se na tržište i subvencioniraju zračne linije i turističke aranžmane. Mi se moramo prilagođavati promjenama, dizati kvalitetu, ulagati, za postavljenu cijenu dati odgovarajuću uslugu“, kazao je Plenković.

Komentari