Pedala solidarnosti: Igor Toman i Ivica Lenard u sklopu biciklističko-filantropske kampanje za pomoć djeci iz ukrajinskih obitelji svratili i do Rijeke

72

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i zamjenik Primorsko-goranskog župana Petar Mamula susreli su se s osječkim biciklistima Igorom Tomanom i Ivicom Lenardom na put prema Trogiru u sklopu biciklističko-filantropske kampanje „Pedala solidarnosti”.

Cilj kampanje je pružiti podršku djeci iz ukrajinskih obitelji koja su smještena u Osijeku te prikupiti 15 tisuća kuna za kupnju sportske opreme za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija. Kampanja se provodi u organizaciji Zaklade Slagalice u suradnji s DKolektivom – organizacijom za društveni razvoj.

Igor Toman i Ivica Lenard voze do Trogira u sklopu “Pedale solidarnosti”

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-filantropski tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Ovog puta voze tri dana, s time da su jučer krenuli od Zagreba s planom da danas dođu do Trogira, prolazeći kroz manje i veće gradove na 540 kilometara dugom putu. Povod za humanitarnu akciju bio je Igorov 50. rođendan. Umjesto da novac potroši na raskošan tulum, odlučio je sa svojim biciklističkim partnerom Ivicom krenuti u akciju „Pedala solidarnosti“.

Svatko se može uključiti u humanitarnu kampanju otkupom kilometara, uplaćujući sredstva na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom „Pedala solidarnosti“. Prilikom uplate mogu se koristiti i već pripremljeni barkodovi s određenim iznosima uplate sredstava.

Kampanja-Pedala-solidarnosti-barkodovi-2 Kampanja-Pedala-solidarnosti-barkodovi-1

Igor Toman i Ivica Lenard vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao „Pedala solidarnosti“: biciklističko – filantropska kampanja dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

Tijek kampanje i vožnje može se pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica i DKolektiva kao i na Facebook događaju „Pedala solidarnosti“.

L.B.

Komentari