Ovo su nova pravila za kafiće, restorane i sport

23

U ponedjeljak je najavljeno popuštanje mjera. Doći će do otvaranja terasa ugostiteljskih objekata te do popuštanja mjera u sportu, a više detalja saznat će se danas, piše Index.

Po svim pokazateljima situacija je bolja, ali i dalje zahtijeva veliki oprez. Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, kazao je Plenković.

Za ugostiteljske objekte vrijedit će nova pravila. Zabranit će se puštanje glazbe kako bi se spriječilo ljude da govore glasnije. Terase moraju biti otvorene, a razmak među stolovima mora iznositi tri metra. Mjesta će biti isključivo sjedeća. Gosti će moći koristiti toalet u unutarnjem dijelu restorana, no obavezno će morati nositi masku. Radno vrijeme kafića bit će do 22 sata.

Što se tiče sporta, treninzi u kolektivnih sportovima bit će mogući, no neće biti moguće održavanje natjecanja. Korištenja svlačionica i tuševa bit će zabranjeno. U sportovima u kojima se ostvaruje bliski kontakt vjerojatno neće biti dopušteni ni treninzi ni natjecanja.

Sajmovi će ipak ostati zatvoreni zbog bojazni da će na manjim mjestima biti konzumacije pića i feštanje pa bi takva mjesta bilo teško kontrolirati.

Iz Stožera su poručili kako ovog puta neće oklijevati s vraćanjem strožih mjera ako se situacija drastično pogorša, izvještava Index.

Komentari