Otvoren čvor Trinajstići u punom profilu!

171
Čvor Trinajstići

Čvor Trinajstići na riječkoj obilaznici danas je pušten u promet u punom profilu. Svečanom otvorenju nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je nakon otvaranja čvora Trinajstići sudjelovao i u uvođenju u posao izvođača na projektu dogradnje čvora Orehovica na A6.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i zamjenik župana Vojko Braut, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predstavnici HAC-a te čelnici gradova i općina čiji će stanovnici imati najdirektnije koristi od otvaranja novog prometnog koridora.

Čvor Trinajstići

„Radi se o projektu koje je započeo prije nekoliko godina. Inicijativa je krenula od Općine Matulji te smo u suradnji s Hrvatskim autocestama krenuli u projektiranje i realizaciju ovog projekta vrijednosti oko 5,6 milijuna eura, koji će danas, nakon dobivanja uporabne dozvole, biti u funkciji. Suradnja s Općinom je dobra i iduće godine pripremamo projektnu dokumentaciju za čvor Miklavija gdje bi se trebala dogoditi i buduća poslovna zona“, izjavio je ministar Butković.

Čvor Trinajstići

Čvor Trinajstići bi, u prvom redu, trebao stanovnicima Kastva i Matulja omogućiti znatno brži i ugodniji pristup središtu Rijeke osobnim vozilima, pogotovo nakon što je nedavno otvorena državna cesta D 403, između čvora Škurinje i Zvonimirove ulice.

Rekonstrukcija i dogradnja čvora Orehovica na riječkoj obilaznici vrijedna je gotovo sedam milijuna eura. Radovi se odnose na izgradnju druge i treće faze čvora, pri čemu druga faza obuhvaća rekonstrukciju lokalnog izlaza s autoceste A6 na Ulicu Franje Račkog i lokalnog izlaza s Ulice Franje Račkog na autocestu A7 (riječka obilaznica), u smjeru prema čvoru Škurinje, dok treća faza obuhvaća izgradnju ulazne rampe iz Ulice Franje Račkog na autocestu A6, u smjeru prema Zagrebu i rekonstrukciju nerazvrstane ceste, odnosno Ulice Put pod Rebar.

Komentari