Nikola Ivaniš uputio inicijativu Županijskom stožeru da se hitno pristupi izmjeni načina testiranja građana

63

Doc. dr. sc. Nikola Ivaniš, prim. dr. med. zamjenik gradonačelnika Rijeke uputio je inicijativu Županijskom stožeru vezano uz izmjenu načina testiranja. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

„Uz sve nedaće koje je donijela Korona epidemije pojedincima, mlađim i starijim osobama, zdravstvenom sustavu kojemu iscrpljuje kadrovske, ljudske resurse, ali i materijalno financijske resurse, sada se dolaskom zime, hladnih, vjetrovitih i kišno-snježnih dana javlja još jedan problem, možda banalan, ali sigurno neugodan i ozbiljan, svima koji se moraju testirati da bi utvrdili jesu li oboljeli ili ne.

Čekanje na hladnoći, vjetru ili kiši ljudi koji su SVAKI TREĆ IILI NEKADA I SVAKI DRUGI POZITIVNI NA COVID-19, DAKLE KOJI SU BOLESNI, nije ugodno, dapače opasno je radi mogućeg pogoršavanja stanja bolesnih, ali i obolijevanja onih koji su zdravi.

Stoga upućujem inicijativu Županijskom stožeru, ali i Zavodu za javno zdravstvo Županije Primorsko-goranske, da se hitno pristupi izmjeni načina testiranja građana. Da se promijeni lokacija, te da se odredi kao način testiranja – uzimanje brisa osobi u automobilu, koje nazivamo „DRIVE IN“.

Mjesta koja omogućuju ovakav način testiranja građana su… parkiralište kod bivšeg samačkog hotela 3. Maja na Kantridi ili još bolje, parkiralište pored stadiona na Kantridi.

Uvjeren sam da smo u stanju ovo što predlažem učiniti, radi dobrobiti naših građana, a materijalne uvjete za provođenje prijedloga imamo. “

Komentari