Nevjerojatni proizvodi u riječkoj “Košari”!

210

Posjet „Košari“, malom, slatkom kvartovskom dućanu u riječkoj Supilovoj ulici, nezaboravno je gastro putovanje kroz Hrvatsku. Svaki puta ondje vas dočeka nešto novo i posebno od domaćih proizvoda. Zapravo, “Košara” je već odavno prerasla svoj kvart i i mnogima postala omiljenom mjestom za kupovinu provjerene robe.

košara10

„Košara“ nam je već prizvala pravo, toplo proljeće, stigle su divne, zrele dalmatinske trešnje, kvrgavi pomidor iz Ravnih kotara, veličinom zamalo dostojan Guinnessova rekorda, mladi luk, češnjak, nježna, mlada blitva iz Ravnih kotara, jagode po želji, vrgoračke ili slavonske, narančasti i ljubičasti batat, a raduje nas i ono što skoro u sezoni stiže u „Košaru“, tikvice, paprike i još mnoga divna čuda domaćih OPG-ova.

Kako uopće odoljeti tolikim izazovima, bili skloniji voću i povrću ili pak mesnim proizvodima. U „Košari“ pogled mami rashladna vitrina, pravi rudnik mliječnih proizvoda i svakakvih prvoklasnih suhomesnatih delicija.

U „Košaru“ su upravo stigli mliječni proizvodi bez konzervansa Mini mljekare iz Varaždina, ima svega što srce poželi, svježih i polutvrdih sireva, vrhnja,  jogurta, sirutke, mlijeka, a za one koji vole nešto „konkretno“ imamo dobre vijesti, u ponudi su cijenjeni proizvodi crne slavonske svinje iz Otoka kod Vinkovaca, dimljena panceta i ostale suhomesnate divote iz Borova, domaće kobasice s tartufima, ružmarinom ili maslinama, pa čak i domaće hrenovke lokalnog proizvođača s Bregi. Kod Katice Gros sve je izvorno i domaće, pa tako i jaja iz slobodnog uzgoja domaćeg uzgajivača iz Mrkoplja.

košara5

Za one sklonije ribljem meniju, „Košara“ nudi bakalar na bijelo vrhunskog proizvođača iz Višnjana. Preporučamo i proizvode Mlina Pukanić iz Velike Gorice. Uz sve vrste brašna,“Košara“ nudi njihovu tjesteninu bez konzervansa, ali i paštu s dodatkom bez jaja. Na policama „Košare“ pronašli smo tjesteninu od pira bez jaja, široke rezance sa šest vrsta žitarica ali i neodoljive Rapske lazanjice i mlince, proizvedene u rapskom Palitu.

Vlasnica „Košare“ Katica Gros pomno bira proizvode i uvijek iznenađuje ponudom. Svoje je kupce već dobrano razmazila. „Košari“ jednostavno ne možete dati „košaricu“, tko jednom dođe u ovaj divni mali, a toliko veliki dućan u kojem je zastupljena cijela Hrvatska, uvijek mu vraća. Svjesna užurbanog načina života i vječnog manjka vremena Katica već nudi i nove načine prodaje.

košara12

Dva puta tjedno dostavljamo kupljene proizvode na adresu kupca za vrijednost naručene robe iznad 300 kuna i obaveznu predbilježbu dva dana ranije i mogućnost gotovinskog ili kartičnog načina plaćanja. Naše proizvode kupci mogu odabrati i posjetom naše Facebook stranice „Košara domaćih proizvoda“. Nakon odabira osobno ih mogu preuzeti u našoj trgovini, isključivo uz gotovinsko plaćanje“, otkrila nam je posljednje novosti iz „Košare“ simpatična Katica Gros.

 

Komentari