Na Island s novim sastavom – idemo na još jednu pobjedu!

85

Još jedan sportski povijesni dan je pred nama. Hrvatska u 20 sati u Rostovu igra protiv Islanda nakon što je u prošloj utakmici s Argentinom i pobjedom od čak 3:0 osigurala prolazak u osminu finala.

Iako nam je prvo mjesto gotovo sigurno, izbornik Dalić se unatoč prolasku neće kockati s mogučnošću da ga prepusti nekoj drugoj reprezentaciji. Nigerija i Argentina su pale, a vatreni samouvjereno koračaju prema čvrstom Islandu i to s promijenjenim sastavom.

Polet im daje i činjenica da je Hrvatska, uz Urugvaj, jedina reprezentacija koja još nije primila pogodak. Statistika i analiza stvarno zvuči dobro i sve je na našoj strani, ali Island nije ekipa za podcijeniti. Islanđani su prije utakmice s Hrvatskom izjavili kako se ne opterećuju rezultatom, kako su svjesni snage ekipe protiv koje igraju i kako im je čast sudjelovati na ovom prvenstvu. Iako su sve oči večeras uprte u male ekrane, mnogi su već mislima u drugom krugu gdje Hrvatsku očekuje reprezentacija Danske ili Australije. Sretno vatreni!

Očekivani sastavi:

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić, Pivarić, Vida, Ćorluka, Jedvaj; Badelj, Modrić; Pjaca, Perišić, Kovačić; Kramarić

Island (4-4-2): Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdson, Magnusson; Gunnarsson, Hallfredsson, Gudmundsson, Bjarnason; Finnbogason, Sigurdsson,

Komentari