MUP demantirao laži novinara tabloida The Sun

173

Nakon što je britanski tabloid The Sun, vrlo čitan, ali i izrazito sklon izmišljanju i senzacionalnostima, objavio reportažu svog novinara koji je navodno prošao put od Turske do Francuske bez da ga je itko zaustavio u Hrvatskoj i daljnjim zemljama, oštro je reagiralo naše Ministarstvo unutarnjih poslova.

MUP je demantirao napise prema kojima je novinar zaobišao kontrolu i registraciju u Tovarniku skrivanjem u wc-u. Naime, hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23. studenoga 2015. na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Republiku Hrvatsku, dok ga je dan poslije 24. studenog evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz Hrvatske, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova RH. Kao dokaz za navedeno priložen je i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole.

Dakle, čovjek se ukrcao na avion u Zagrebu, nema govora da je vlakom putovao do Pariza.

Na svoj je način reagirao i ministar Ostojić na svom Facebooku, navevši kako je takvom tzv.novinaru i mjesto u wc-u, skupa s medijem za koji radi.

ranko ostojic the sun

O svemu se raspravlja i na redditu, gdje su neki izrazili sumnju da li je bilo potrebno objaviti sken dokumenta novinara, dok su drugi branili taj postupak u slučaju kada država, uvelike ovisna o turizmu, mora braniti svoju vjerodostojnost i garantirati sigurnost posjetiteljima, a nema boljeg načina obrane od lažnih navoda.

Britanski mediji također su vrlo rado prenijeli demantij laži koje je The Sun objavio, sporni tekst je uklonjen s web izdanja, a novinar je pobrisao svoje Twitter i Youtube profile.

Komentari