Mnoštvo osobnih rekorda na 27. Zagrebačkom maratonu!

57

Na 27. zagrebačkom maratonu koji je na utrci građana, polumaratonu i maratonu, 14. listopada ove godine okupio rekordan broj sudionika, njih 4.000, član Torpedo runnersa Damjan Dabović polumaraton (21,098 m) je istrčao za 1:19:11 te se tako pozicionirao na 17. mjestu ukupnog poretka. Andrea Tuđa polumaratonsku stazu istrčala je za 1:29:43, čime je zauzela ukupno 11. mjesto u kategoriji žena, dok je Sanja Ventin na istoj utrci osvojila 2. mjesto u kategoriji žena 55 godina.

Za istaknuti je da Torpedo runnersi tradicionalno već dugi niz godina sudjeluju u tom zagrebačkom sportskom događanju i to na utrkama polumaratona i maratona. Iako ovo nije bila ciljana utrka za koju su se članovi pripremali, mnogi od njih 20 koliko ih je ove godine sudjelovalo na 27. zagrebačkom maratonu, upravo su u hrvatskoj metropoli ostvarili svoje osobne rekorde, istrčavši svoje najbolje polumaratonsko vrijeme do sada. To je ujedno rezultat višemjesečnih priprema za 23. Volkswagen Ljubljana Marathon koji se održava 28. listopada, kao i Valencia Trinidad Alfonso Half Marathon te maraton u Ateni 11. studenoga ove godine.

Podsjetimo kako je Zagrebački maraton pokrenut 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran. Na prvoj trci, održanoj 11. listopada 1992. g. na cilj je stiglo 70 sudionika, od čega samo četiri žene. Tijekom godina broj sudionika se je povećavao, a osim maraton utrke uvedene su i kategorije polumaraton te utrka građana, što značajno pridonosi popularizaciji utrke. Startno-ciljni prostor smješten je na Trgu Bana Jelačića, s poluokretima u Dubravi i Črnomercu.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 149 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

Komentari