Medalja za hrabrost i dostojanstvo!

71
Izvor: Spasimo Otok Ilovik FB

Nakon što je jučer postavljena ograda visine dva metra, mještani Ilovika su se okupili, a na mjesto događaja stigli zaštitari te policija, koja je onemogućila učenicima dolazak u školu ovom rutom. Situacija nije ništa bolja ni danas. Ni danas učenici ne mogu u školu preko Mrtvaške, dočekali su ih zaštitari, a hrabri Ilovčani i danas su pokušali izboriti dolazak učenika u školu preko ove rute. Nažalost, Ilovčani danas nisu uspjeli u svojoj borbi, a učenici su se iskrcali i otišli u srednju školu u Lošinj.

O situaciji na terenu izvijestili su sa Facebook stranice „Spasimo Otok Ilovik“: “Ponukani jučerašnjom prijetnjom zaštitara da danas ni djecu neće pustiti u školu preko Mrtvaške, Ilovčani su još jednom rano ujutro pohitali u obranu mulića. Dočekala nas je grupa zaštitara koja je pokušala spriječiti naš iskrcaj, no to im nije uspjelo, pa su se povukli. Djeca su se ipak iskrcala i otišla u srednju školu u Lošinj.

P.S. metalni kavez je sa mulića izgledala otpuhala bura ili su ga vrijedni radnici Županijske lučke uprave cijelu noć uklanjali, na opće čuđenje sviju nas. Nema ga. Vijori se hrvatska zastava.”
Snimka zaslona 2021-11-24 084838
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari