Kod naplate Delnice u smjeru Rijeke kolona vozila dugačka 5 kilometara

18

Autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorena je za sav promet zbog jakog vjetra, a obilazak se odvija državnom cestom kroz Gorski kotar. Pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke kolona vozila dugačka je oko 5 kilometara, a promet se prekida u tunelu Lučice.

Iz HAK-a su savjetovali korištenje naplate Ravna Gora gdje nema dužih čekanja te DC3 kroz Gorski kotar. Samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Poteškoće su moguće na cestama gdje su u tijeku radovi i gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Što se tiče Istarskog ipsilona, u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke, a u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru Rijeke.

Do 01. rujna 2020. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m. Na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Izvor: HAK

Komentari