KBC Rijeka dobiva respiracijski centar

17

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović za N1 objasnio je kako je za nizak broj slučajeva zaraze koronavirusom rezultat savjesnog ponašanja građana te zajednički trud stanovnika, medija i struke. „Danas imamo dvije novozaražene osobe, devet novoozdravljenih osoba. Ukupno je to 116 aktivnih slučajeva, od čega 104 na kućnom liječenju i 12 u KBC-u. Ima određeni broj ljudi, mislim dvoje, na respiratoru… Skupljaju se djeca, ima zaraženih i starijih osoba. Sigurno je da je i to razlog zašto se priprema respiracijski centar.“

Respiracijski centar riječkog KBC-a može najviše primiti 50 pacijenata, a Mićović je kazao kako se nada da taj broj nećemo dostići.

Mićović se osvrnuo i na početak školske godine u Primorsko-goranske županije, gdje, otkako je nastava započela nije zatvorena nijedna škola. „Znamo da je škola tradicionalno jedno od mjesta gdje se respiratorni problemi pogoršavaju… Napravljen je ogroman napor u Primorsko-goranskoj županiji da se mjere i smjernice provedu u praksu. U prvih tjedan dana podaci su dobri i povoljni“, kazao je Mićović za N1.

Komentari