Mauru Baraku potrebna je hitna operacija u Beču

50

Malom Mauru Baraku stanje se naglo zakompliciralo. Naime, potrebna mu je još jedna hitna operacija u Beču. Putem društvenih mreža obitelj je objavila:

“Školska torba još uvijek stoji u kutu sobe… Umjesto u školske klupe naš Mauro 6. razred započeo je po bolnicama. Nažalost, uz bolove, nepokretan već tri tjedna bori se s teškom infekcijom gležnja. Uz svu pozitivu ovaj put nismo se mogli izboriti za sretan kraj. Drugi tjedan čeka ga hitna operacija u Beču. Iako se uvijek nastojimo uhvatiti za komadić pozitive ma kako on mali bio i sagledati situaciju optimistično moramo priznati da smo i jako tužni i da nas je strah i da te neopisivo boli kada svoje dijete gledaš kroz što prolazi, a ne možeš ništa.

Što reći kada tvoje dijete gleda u svoj gležanj s ranom iz koje se nazire ugrađeni šaraf i staloženo (a, znaš da ga je strah jer je to situacija teška za odraslu osobu, a kamoli ne za dijete) sluša doktora o težini situacije??!! Što reći kada ti kaže da ga je strah operacije??!! Što reći kada bi dao sve da ide u školu, druži se s prijateljima, a umjesto toga mora se spremati za hitnu operaciju punu neizvjesnosti??!!

Prije 8 godina u ovo vrijeme Mauro je imao patalošku frakturu potkoljenice čime je počela borba s rijetkom dijagnozom. Tada je njegova sestra krenula u 1. osnovne, a sada u 1. srednje. Kroz svo ovo vrijeme ona je veliki borac sa svoje strane i hrabro se nosi s njegovom dijagnozom koja ju je neizbježno obilježila, a istovremeno mu je najveća podrška i motivacija. Ne mogu vam opisati koliko nam ta ljubav znači.

Hvala i svima vama koji ste nas zavoljeli i koji ste uz nas. Hvala svima na porukama. Hvala svima koji su se ponudili s uplatama jer smo opet prepušteni sami sebi i znate koliko je to teško pogotovo u ovako teškim neplaniranim situacijama. Znate da vas sve volimo i da smo vam zahvalni do neba i nazad.”

Školska torba još uvijek stoji u kutu sobe… Umjesto u školske klupe naš Mauro 6. razred započeo je po bolnicama….

Objavljuje Pomoć za malog Maura BarakaSubota, 12. rujna 2020.

Komentari