Kastavka godine 2019. je humanitarka Jasna Vrhovac: “To sam ja i to je moj način života”

83
Foto/Screenshot

Kastavka godine 2019. je Jasna Vrhovac, žena je dobra srca posvećena humanitarnom radu.

Riječanima je poznata kao organizatorica osam humanitarnih akcija za radnike „3. maja“ i njihove obitelji, ali i brojnih drugih akcija pomoći kastavskim umirovljenicima i samohranim majkama.

Jasna Vrhovec, dobri duh Kastva, brine o napuštenim mačkama, hrani ih i sterilizira, jednako srčano zalaže se za ljude, one kojima je naša pomoć nužna.

I nikad neću biti kap, kad mogu biti slap“, poruka je Jasne Vrhovac na njezinom Facebook profilu.

Ipak, javnost je za Jasnu doznala prošlog ljeta kada je pronašla i vlasniku vratilu kuvertu sa 7 tisuća eura. Susret Jasne, koja je također u blokadi i koja radi 10 sati dnevno kako bi preživjela, i vlasnika kuverte, čovjeka kojeg je taj novac trebao izvući iz teške situacije, bio je osobito emotivan, a ova se lijepa priča proširila cijelom Hrvatskom.

Glasanje za Kastavca godine trajalo je od 31. siječnja do 14. veljače. Odaziv glasača je bio odličan, zabilježeno je gotovo 3.500 glasova.

Na drugom mjestu je znanstvenik, doc.dr.sc. Ilija Brizić, a na trećem mladi harmonikaš, Dorian Rubeša.

Jasna je putem društvenih mreža zahvalila na velikoj podršci i ovoj laskavoj tituli uz poruku – “s njom ili bez nje, ja ću biti uvijek ona ista Jasna“.

…”Naravno da sam sretna, jako sretna jer titulu kojom sam danas okrunjena ne vidim kao titulu, već kao priznanje za svoj humanitarni rad. To sam ja i to je moj način života. No, nisam je zaslužila samo ja. Velika zasluga ide i mojim vjernim suradnicima; Gordani Maćešić, Jasni Mihoković i Marinku Vuletiću, kao i našoj novoj volonterki Marti. Još veća zasluga je na svima vama donatorima, na svima vama koji odvajate od sebe da biste poklonili drugima, koji donirate i kada sami nemate, koji imate povjerenja u nas i u našu Pomozimo – riječku građansku inicijativu s nama na čelu. Ja sam te sreće da sam građanka Kastva i samim time sam imala više šanse od ostalih da postanem Kastavka godine. Zahvaljujem se gradonačelniku Mateju Mostarcu što nam je izašao u susret i prepoznao naš rad i vjerovao u naš uspjeh, a uspjehe polučujemo na dnevnoj bazi. To bez lažne skromnosti mogu napisati. Hvala svima vama 1180 puta koji ste glasali za mene. Vaše povjerenje ću opravdati i u narednim danima, tjednima, mjesecima i godinama. Mnogo je još projekata pred nama koje smo si zacrtali i od kojih nećemo odustati. Dragi moji sugrađani Kastavci, drage moje Riječanke i Riječani, velika vam hvala...”, poručila je Jasna Vrhovac putem Facebooka i naravno, iskoristila prigodu pozvati na daljnje humanitarne akcije.
A svake srijede i petka od 17 do 19 sati možete nas sa svojim donacijama hrane za potrebite posjetiti na adresi Šporova jama 2, suteren, siva vrata. Prilaz sa šljunčanog parkinga.”, poručuje Jasna.

Dragi moji, ne znam kako da vam se svima zahvalim, stoga smatrajte ovaj post osobnom zahvalom. Dobila sam 1180 glasova,…

Objavljuje Jasna VrhovacČetvrtak, 20. veljače 2020.

Komentari