Kastav: Prepolovljena cijena vrtića za drugo dijete, za treće i svako iduće vrtić – besplatan

407
Foto: TZ grada Kastva

Gradsko vijeće Grada Kastva donijelo je na sjednici odluku kojom je za 50 posto smanjena cijena vrtića za drugo dijete u obitelji, dok će za treće i svako iduće vrtić odsad biti besplatan.

Za prvo dijete u obitelji roditelji će i dalje cjelodnevni boravak u vrtiću i jaslicama plaćati 750 kuna, s tim da je Grad, zbog povećanja ekonomske cijene vrtića, povećao svoj udio u sufinanciranju kako bi roditeljima ostala ista cijena.

Ove mjere dio su pronatalitetne politike na koju su gradonačelnik Matej Mostarac i njegova gradska uprava stavili naglasak odmah po preuzimanju vlasti u Kastvu, piše gradonačelnik.hr.

Mostarac je, podsjetimo, odmah nakon izbora udvostručio naknade za bebe – sa 1.000 na 2.000 kuna, povećao gradsko sufinanciranje vrtića, te snizio cijene za roditelje s više djece.

Za drugo dijete u obitelji tako je u rujnu cijena vrtića snižena za 20 posto, a za treće i četvrto za 50 posto, da bi se novom odlukom cijene dodatno snizile, te osigurao besplatan vrtić za treće i svako iduće dijete u obitelji.

Komentari