Kanabis bi mogao poboljšati orgazam za žene!

33

Otprilike trećina žena u SAD-u koristila je kanabis prije seksa,a one koje jesu kažu da su iskusili povećanu želju i bolje orgazme, pokazalo je istraživanje. Studija objavljena u časopisu Sexual Medicine pokazala je da su žene koje su koristile marihuanu prije seksa dva puta češće doživjele  “zadovoljavajući” orgazam od onih koje nisu koristile marihuanu.

Također, žene koje su redovito koristile marihuanu imale su dva puta veću vjerojatnost od povremenih korisnika da će imati zadovoljavajuće orgazme.

Istraživači su primijetili da je uporaba marihuane u porastu kod odraslih u SAD-u, budući da sve veći broj država donosi zakone koji ga legaliziraju i za medicinske i za rekreacijske svrhe. Istraživanje je obuhvatilo 373 pacijentkinje ginekologije u akademskom medicinskom centru u Saint Louisu, Missouri. Sveukupno, 127 žena, ili 34 posto, prijavilo je korištenje marihuane prije seksualne aktivnosti.

Marihuana je odavno povezana s povećanjem seksualne aktivnosti među tinejdžerima – na isti način na koji alkohol i rekreativne droge također utječu na konzumente. Ranija istraživanja također su vezala marihuanu za nezaštićeni seks i veće stope spolno prenosivih bolesti. No, ova studija, koju je s kolegama provela dr. Becky Lynn sa Sveučilišta Saint Louis University of Medicine, usredotočila se na vezu između kanabisa i zadovoljstva žena svojim seksualnim životom, seksualnim nagonom, orgazmima, lubrikacijom i bolovima tijekom seksa.

Sveukupno, 197 žena u studiji, ili oko 52 posto, uopće nisu koristile kanabis. Još 49 žena, ili 13 posto, koristilo je kanabis, ali to nije učinilo prije seksa. “Ono što je novo u ovoj studiji je da je marihuana definirana kao korisna za seks”, rekao je Joseph Palamar, istraživač zdravstvenog stanja populacije u New Yorku, koji zapravo nije bio uključen u istraživanje. Dodao je: „Tipično, lijekovi se istražuju kao čimbenici rizika za seks. Mislim da ovaj rad označava da se vremena mijenjaju.”

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su koristile kanabis prije seksa imale ugodnije iskustvo i  manje bolova za vrijeme seksa nego kod žena koje nisu. Međutim, razlike su bile premale da bi se isključila mogućnost da su bili slučajni.

Ograničenja studije uključuju njezinu malu veličinu i to nije bio kontrolirani eksperiment osmišljen kako bi dokazao da li ili kako kanabis može izravno utjecati na seksualno zdravlje.

Komentari