Iz velike boli nastao je RokOtok, iz divljenja snazi i plemenitoj namjeri jednog čovjeka nastalo je vino Potrebica

460
Foto/Facebook

I dok Ribafish lomi valove negdje između Visa i Hvara, njegova plemenita i hvalevrijedna akcija RokOtok nekim divnim silnicama okuplja baš sve generacije.

Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo je akciju RokOtok ovoga ljeta, u spomen na tragično preminulog sina Roka. Odlučio je plivajući u tri etape povezati hrvatske nenastanjene otoke i tako ispuniti Rokovu želju i zamisao, upoznati i obići sve hrvatske otoke.

Kada završi pojedinu morsku dionicu Ribafish se na obali druži s djecom, upoznaje ih s našim otocima, govori im o potrebi očuvanja okoliša, a sve kako bi ukazao na dragocjenost vremena provedenog u druženju s djecom u prirodi, daleko od ekrana računala.

Akciji RokOtok pridružuje se i Boris Šuljić, vlasnik hotela, vinarije i restorana Boškinac u Novalji na Pagu. Odlučio je od svega ubranog grožđa napraviti jedno vino i nazvati ga Potrebica. Prihod od njegove prodaje donirat će Ribafishu i njegovoj udruzi za promicanje aktivnog i zdravog života djece, koja je, nastala iz njegove velike osobne boli.

Objavljuje RokOtok u Srijeda, 24. srpnja 2019.

Dragi prijatelji, naši su vinogradi Boškinac ovog svibnja teško stradali uslijed bure sa posolicom. Mi naše vinograde svejedno održavamo, bez obzira što oni neće dati gotovo nikakav plod, oni danas bolje izgledaju, i sigurni smo da će iduće godine i još mnogo godina davati lijepi plod. Na nagovor svog prijatelja Rudolf Štefan odlučio sam od svega ubranog grožđa, a toga će biti cca 1 500 kg na površini od 4 ha, napraviti jedno vino i nazvati ga POTRIBICA. U ovom trenutku nitko ne zna kako će to izgledati jer će to biti mješavina od malo Caberneta, Merlota, Chardonaya, Sauvignona, Maraštine i Gegića, ali sam uvjeren da ćemo napuniti 1200 do 1400 boca POTRIBICE. Odlučio sam za to vino istaknuti cijenu od 75 kn i cijeli prihod od prodaje tog vina donirati Domagoj Jakopović Ribafish i njegovoj http://rokotok.hr/ udruzi za promicanje aktivnog i zdravog života djece, koja je nastala iz velike boli i koja čudesnom snagom jednog divnog čovjeka i oca sve pretvara u ljubav. Stoga pozivam sve svoje drage kolege i prijatelje da se uključe u ovu akciju. Vino će biti dostupno već za Božić ove godine, minimalna količina je 6 boca, a maksimalna 60 boca. Molim vas da sve rezervacije i predbilježbe sa uputama za slanje računa i dostavu vina, šaljete isključivo na mail cissa@inet.hr, gdje ćemo vam dati sve potrebne informacije za uplatu”, obavio je na Boris Šuljić na svom Facebook profilu.

Dragi prijatelji, naši su vinogradi Boškinac ovog svibnja teško stradali usljed bure sa posolicom. Mi naše vinograde…

Objavljuje Boris ŠuljićPonedjeljak, 22. srpnja 2019.

Komentari